Μία από τις ωραιότερες συνταγές για μάφινς.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 μπανάνες
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη
- 1κ.τ.σ φαρίνα χωρίς γλουτένη
- 150γρ φαρίνα χωρίς γλουτένη
- 100 γρ κόρν φλάουρ
- 1 κ.τ.γ σόδα χωρίς γλουτένη
- ½ κ.τ.γ αλάτι
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες ή 1κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ετοιμάζετε τα μπολάκια σας βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας πολύ καλά. Πολτοποιήστε τις μπανανες με τη ζάχαρη και το αλεύρι στο μπλέντερ. Σε ενα μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και κορν φλάουρ.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε ενα ενα τα αυγά και μετά τη βανίλια. Συνεχίστε βάζοντας τα ξηρά υλικά με το αλεύρι και τέλος το μείγμα με τις μπανάνες και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν.
Γεμίστε τα μπολάκια σας ¾ περίπου και ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
Λιώστε τη σοκολάτα σε ενα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε στα muffins όταν βγούν απο τον φούρνο.
Περισσότερες συνταγές του Private Chef Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com