Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής συνταγής.
Τι θα χρειαστούμε:
- 600 γρ μελιτζάνες (4 μικρές)
- 450 γρ κρεμμύδι ξερό (5 μικρά)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 750 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 4 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα 6 κ.σ)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1/2 κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέτρια καρέ. Πρώτα δηλαδή κατά μήκος σε μετρίου πάχους φέτες, μετά σε μπαστουνάκια και μετά οριζόντια ώστε να σχηματιστούν τα κυβάκια μας. Προσέχουμε το μέγεθος τους ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε εύκολα τα κανελόνια.
Τις βάζουμε αμέσως σε μπόλικο αλατισμένο νερό το οποίο θα αλλάζουμε 2-3 φορές μέχρι να μην είναι πλέον καφέ. Επειδή θα βάλουμε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιόλαδου στο φαγητό μας, θα πρέπει να ξεπικρίσουμε πάρα πολύ καλά τις μελιτζάνες μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Δε θέλουμε να καούν, ούτε να ξεραθούν. Να είναι κάπως έτσι δηλαδή.
Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες θα ετοιμάσουμε την πεντανόστιμη σαλτσούλα μας. Λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ. Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Δεν σκεπάζουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Προσθέτουμε 500 ml συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας, μια τσιμπιά κανέλα, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θέλουμε μια δεμένη σαλτσούλα. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα θα πρέπει να τη μαγειρέψετε περισσότερο ώστε να φύγουν όλα τα υγρά .
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Γεμίζουμε τα κανελόνια μας.
Ότι περισσέψει το βάζουμε από πάνω. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τις αναλογίες που σας έδωσα Χ 1.5 ώστε να περισσέψει αρκετό και να το βάλετε πάνω από τα κανελόνια.
Προσθέτουμε άλλα 250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και 2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Έπειτα προσθέτουμε βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψουμε καλά τα κανελόνια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να πιει το νερό και να είναι έτοιμα τα κανελόνια, άλλα 10 λεπτά δηλαδή.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.