Το πιο «αθώο» και πιο λαχταριστό γλυκάκι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κ.σ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 60 γρ καλαμποκι ωμό (χρησιμοποίησα Ελληνικό και βιολογικό)
- 400 γρ κουβερτούρα
- 50 έτοιμο καλαμπόκι
- 100 γρ καρύδα
- μια τσιμπιά κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
Πως το φτιάχνουμε:
Πρώτα φτιάχνουμε το ποπ-κορν. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή ακόμη καλύτερα λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ωμό, αποξηραμένο καλαμπόκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να σκάσουν τα ποπ-κορν. Το μάτι θα πρέπει αν είναι στη μέγιστη θερμοκρασία. Αν έχετε μηχανή ποπ-κορν δε θα χρειαστεί να προσθέσετε λιπαρή ουσία.
Από τα ποπ κορν θα χρειαστούμε μόνο 50 γρ. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα τρίβουμε ή με τον παραδοσιακό τρόπο, με το γουδί. Εγώ έδωσα κάποια στη Σοφία να τα σπάσει με το γουδί και τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν – μαρί.
Σ'ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την καρύδα, και προσθέτουμε το τριμμένο ποπ-κορν.
Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα μας. Στρώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.