Λαχταριστά κι αφράτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κούπες (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα (226 γραμμάρια) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα (60 γραμμάρια) άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βανίλια σε σκόνη)
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι, αφού τα έχετε κοσκινίσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο για ένα λεπτό.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει το μιγμα.
Προσθέστε τη βανίλλια και στη συνέχεια το αλεύρι με το αλάτι.
Ανακατέψτε μαλακά μέχρι να γίνει η ζύμη σας. (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν βλέπετε ότι κολλάει πολύ!!)
Ανοίξτε τη ζύμη ώστε να πάρει σχήμα «δίσκου», τυλίξτε την σε ζελατίνα και αφήστε την στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψετε και ανοίξτε το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Κόψτε μπισκότα στα σχήματα που θέλετε, τοποθετήστε τα στο ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά
Στη συνέχεια ψήστε τα για 8-10 λεπτά, ίσα να αποκτήσουν λίγο χρώμα!
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook