Μια συνταγή που θα αγαπήσετε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
Τι θα χρειαστούμε:
- Βούτυρο 250 γρ.
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 1καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες ( ζυλιέν )
- 1μέτρια ντομάτα αποφλοιωμένη, δίχως σπόρους, κομμένη σε κυβάκια,
- 1½φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- ½ κούπας λευκό ξηρό κρασί
- 3½φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών,
- αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
- Γραβιέρα τριμμένη
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το πράσο, το καρότο και την ντομάτα, μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά .
Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε μέσα στα σοταρισμένα λαχανικά.
Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πάνω σε δυνατή φωτιά 3-4λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή αν ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσετε είναι ήδη αλμυρός.
Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών λίγο – λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς . Όταν το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό ρίχνετε και άλλο συνεχίζοντας να ανακατεύετε το ρύζι.
Συνεχίζετε την διαδικασία, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι εξωτερικά αλλά να κρατάει λίγο εσωτερικά (θα χρειαστεί 20′ περίπου)
Κατεβάζετε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο βουτυρο.
Ανακατεύετε και σερβίρετε προσθέτοντας, αν το επιθυμείτε, γραβιέρα τριμμένη.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook