Υπάρχει συνταγή για να το φτιάξετε τέλειο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ μανιτάρια, σε φέτες
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο φύλλο κέιλ (kale), σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
- 8 μεγάλες φέτες μαύρου ψωμιού
- 1 αβοκάντο, σε φέτες
- λίγη μουστάρδα
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι. Κλείστε το όσο θα ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το κέιλ και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4-5 λεπτά. Βάλτε τα να κρυώσουν σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα με το τυρί.
Ετοιμάστε τη σχάρα ή το τηγάνι για το ψήσιμο του κρέατος. Φροντίστε το κρέας να είναι σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, στα οποία θα ανοίξετε μια γούβα με ένα κουτάλι και θα βάλετε 1 κ.σ. του μείγματος. Τυλίξτε το και δώστε του σχήμα μπιφτεκιού. Ψήστε για 8 λεπτά περίπου και σερβίρετε τα μπέργκερ σας με την εξής σειρά: ψωμί, αβοκάντο, κρέας, μουστάρδα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook