Δεν διαφέρει σε τίποτα από μια κλασική χωριάτικη πίτα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μάτσο σπαράγγια, τριμμένα
- 5 φέτες μπέικον
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 25γρ. καλαμποκάλευρο
- 300ml γάλα
- 3 αυγά
- 40γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4-5 φύλλα ζύμης
Πως τη φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, τα πλένουμε με κρύο νερό αμέσως. Τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι και το μπέικον γίνει τραγανό. Τα προσθέτουμε στα σπαράγγια.
Λαδώνουμε μία ταρτιέρα.
Βάζουμε ένα φύλλο ζύμης στην βάση της ταρτιέρας, πιέζοντας το στην βάση και τις πλευρές.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής , αλείφουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα φύλλο ζύμης. Συνεχίζουμε έτσι με τα υπόλοιπα.
Ρίχνουμε το κορν φλάουερ σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέσα 50 ml γάλα, φτιάχνοντας μία πάστα. Ρίχνουμε μέσα άλλα 200ml γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε μια μικρή χούφτα τυρί τσένταρ (περίπου 20γρ.), ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη και λεία. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε κομμάτια μοτσαρέλας στο μείγμα σπαράγγια/μπέικον. Σκορπίζουμε το μισό μείγμα πάνω στην ζύμη και περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο μείγμα μοτσαρέλας και ρίχνουμε από πάνω τυρί τσένταρ.
Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook