Μπορεί σε κάποιους να ακούγονται «κινέζικα» αλλά είναι η συνταγή που θα κάνετε και θα ξανακάνετε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ ξερά λευκά φασόλια
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταχίνι
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- χυμό λεμονιού
Πως το φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες (τουλάχιστον) .
Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές .
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν .
Ξεπλένουμε τα φασόλια, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το ταχίνι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Αν το μπλέντερ μας δεν είναι δυνατό, το κάνουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι, κύμινο και μπόλικο χυμό λεμονιού .
Διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.