Πρωτότυπο και υγιεινό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1000 γρ βρασμένα ρεβύθια
- 500 γρ κρεμμύδι ξερό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 15 γρ φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
- ¾ κούπας ελαιόλαδο
- Νερό
- Αλάτι, Άσπρο πιπέρι
- Λεμόνι
- 1 κ γ κύμινο
- 1 κ γ πάπρικα
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ τριμμένο κόλιανδρο
- 2 κ γ κάρυ
- 2 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 2 κ.γ ρίγανη
- 4 κ.σ καλαμποκάλευρο η νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι ή ρεβυθάλευρο
Πως τους φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 24 ώρες.
Όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο αφού πρώτα το έχουμε περάσει από την πρέσσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Το βάζουμε και αυτό στο μείγμα κρεμμυδιού – σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
Όταν έχουν βράσει τα ρεβύθια, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ξεκινάμε να τα πολτοποιήσουμε. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να ρίξετε και λίγο νερό. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο δυνατό μπλέντερ έχετε. Καλό είναι να βάζετε λίγη ποσότητα ρεβυθιών στο μπλέντερ κάθε φορά, θα είναι πολύ πιο εύκολο.
Όταν έχουμε πολτοποιήσει τα ρεβύθια δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και λεμόνι αν χρειάζεται.
Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού- σκόρδου- δυόσμου στα πολτοποιημένα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε (αν είχατε ρίξει πολύ νερό θα χρειαστείτε και άλλο αλεύρι).
Τώρα βάζουμε και τα μπαχαρικά μας, αρκετό λευκό πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο, κάρυ και κύμινο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει και να ενωθούν οι μυρωδιές. (Όσο περισσότερο μείνει, τόσο το καλύτερο).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και ξεκινάμε να πλάσουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας.
Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 200 για 20-25 λεπτά .
Σερβίρουμε με μαρουλοσαλάτα, ψωμάκια μπέργκερ, η μαύρο ρυζάκι.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.