Ένα μυστικό πολλών χρόνων σήμερα αποκαλύπτεται! Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές και το μυστικό μου όπλο για να κλέψω τις εντυπώσεις όταν έχω καλεσμένους. Είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη και αρέσει σε όλους! Παλαιότερα στη βάση έβαζα παξιμάδι τριμμένο, τώρα πια χρησιμοποιώ τις αγαπημένες μου φρυγανιές Wasa Original!
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά για 8-10 μερίδες
150 γρ. Wasa Original
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ανθότυρο
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
κάπαρη (προαιρετικά)
500 γρ ντομάτα αποφλοιωμένη ή ντοματίνια
300 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την βάση.
Βάζουμε τις φρυγανιές Wasa μέσα στο μούλτι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια ώστε παντού να έχει το ίδιο πάχος και την βάζουμε στο ψυγείο να δέσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τυριά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι (ιδανικά άσπρο για να μην φαίνεται) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε το μείγμα να μην έχει κομματάκια. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία στο μούλτι χωρίς να επιμείνετε πολύ και αρχίσει το τυρί να βγάζει τα υγρά του.
Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα από πάνω με ένα κουτάλι σούπας με το κοίλο μέρος του πάλι προσέχοντας να είναι παντού το ίδιο πάχος. Επαναφέρουμε στο ψυγείο την φόρμα για να φτιάξουμε την μαρμελάδα.
Για την μαρμελάδα βάζουμε όλες τις ντομάτες μέσα στο μούλτι και μετά στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην κολλήσει από κάτω, μέχρι να δέσει το μείγμα. (Θα χρειαστεί περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το σκεύος και την κουζίνα σας)
Ένα μικρό tip: Για να το καταλάβετε αν έχει δέσει το μείγμα, όταν σαν φαίνεται έτοιμο βγάζετε μια κουταλιά σε ένα κρύο πιάτο και περνάτε με το δάκτυλό σας μέσα από το μείγμα (προσοχή μπορεί να καίει). Αν είναι έτοιμο θα πρέπει να μείνει κενό ανάμεσα στις δύο πλευρές που πέρασε το δάκτυλό σας.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, γαρνίρουμε το αλμυρό μας τσιζκέικ με τη μαρμελάδα και την κάππαρη.
Τώρα είστε έτοιμες να κλέψετε όλες τις εντυπώσεις!