Ποιος θα αντισταθεί σε αυτό;
Τι θα χρειαστούμε:
- 650 ml γάλα καρύδας το οποίο έχουμε αφήσει μια ωρίτσα στην κατάψυξη
- 160 γρ καλής ποιότητας μέλι με ελαφρυά γεύση ή αγαύη
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 15 γρ τριμμένο μαχλέπι
- 1/2 κ.γ μαστίχα
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε το γάλα καρύδας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε γλυκαντινό και μαστίχα, αν χρειάζεται, σύμφωνα με το γούστο μας. Προσοχή στην μαστίχα. Αν πέσει παραπάνω θα πικρίσει.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα μας. Διατηρούμε στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται επιπλέον χτύπημα.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.