Για όλες εκείνες τις στιγμές που σας πιάνει μια λιγούρα, μια ακαταμάχητη λαχτάρα για γλυκό και ακόμα περισσότερο για σοκολάτα, σας παρουσιάζω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που ανακάλυψα εδώ και λίγο καιρό… Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! 😊
Υλικά
14 Wasa delicatess
1 φλ. Βούτυρο με αλάτι
1 φλ. Καστανή ζάχαρη
2-3 φλ. δάκρυα σοκολάτας
1 φλ. Καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο. Καλύψτε το ταψί σας με λαδόκολλα, σπάστε τα Wasa delicatess στα δύο και τοποθετήστε τα κολλητά μεταξύ τους – χωρίς να αφήσετε κενά.
Αναμείξτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε το μείγμα για 3 λεπτά. Θα δημιουργήσετε μια ζεστή καραμέλα, την οποία θα την απλώσετε με μια σπάτουλα σιλικόνης πάνω στα Wasa delicates.Ψήστε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Μετά βγάλτε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε από πάνω τα δάκρυα σοκολάτας. Περιμένετε 1-2 λεπτάκια να λιώσουν και απλώστε πάλι τη ρευστή σοκολάτα που δημιουργήθηκε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού σας.
Ρίξτε από πάνω τα ψιλοκομμένα καρύδια. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Έπειτα τοποθετήστε το γλυκό μαζί με τη λαδόκολλα στο ψυγείο να παγώσει καλά. Όταν είστε έτοιμη να το απολαύσετε το βγάζετε από το ψυγείο και μέσα στη λαδόκολλά το σπάτε σε μικρά κομμάτια.
Καλή σας όρεξη! Αν μείνει κανένα κομματάκι (!) το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη γλυκιά λιγούρα!