Γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
- Τυρί (καπνιστό ή οποιοδήποτε μαλακό)
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 κ.σ κρασί
- 8 τορτίγιες
- Barbeque sause ή κέτσαπ
- Tabasco
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Πως το φτιάχνουμε:
Τρίβουμε με το χέρι μας το κιμά και τον τοποθετούμε στην φριτέζα. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε.
Αφού έχουν περάσει τα 7 λεπτά, ανοίγουμε τη φριτέζα, ρίχνουμε τις πιπεριές , το σκόρδο και το κρασί.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται ανακάτεμα.
Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπόλικη πάπρικα.
Παίρνουμε μια τορτίγια και βάζουμε 3-4 κουταλιές από τον κιμά. Κόβουμε ένα κομματάκι τυρί και στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια και απλώνουμε.
Κόβουμε 4 -5 κυβάκια ντομάτας και τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε Tabasco και barbeque sauce κατά βούληση.
Τυλίγουμε σε σφικτά ρολά και τοποθετούμε για 5 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής