Μια συνταγή χωρίς αβγά και γάλα
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 300 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 300 γρ καρύδια
- 1 γεμάτο κ.γ κανέλα (8 γρ)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 400 γρ φουντούκια
- 250 γρ κουβερτούρα
- 3 κ.σ μέλι
- 250 ml γάλα καρύδας
Πως την φτιάχνουμε:
Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες και τα φουντούκια να μουλιάσουν στο νερό. Στη συνέχεια ξεκινάμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστούμε.
Χτυπαμε τα καρύδια στο μπλέντερ για μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλoιφή. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τοποθετούμε το γάλα καρύδας με τη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος καρύδας με την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το μέλι. Χτυπάμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα γλυκαντικό και τοποθετούμε στο τσέρκι πάνω από τη βάση.
Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το κόψουμε
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής