Θα λατρέψουν την σάλτσα αυτή και όσοι δεν τρώνε κουνουπίδι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 1 μέτριο κουνουπίδι (830 γρ - 630 μετά το καθάρισμα)
- 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι
- 40 γρ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα για τους μη vegan
- 4 -5 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμό από μισό λεμόνι
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε το κουνουπίδι καλά, καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια (κόβουμε όσο μπορούμε τα κοτσάνια).
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο πλέντερ με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε. Αλέθουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου .
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες χωρίς να ξεπλύνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής