Μια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 600 γρ άπαχο μοσχαράκι κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 1/2 κούπα κριθαράκι ψιλό
- 2 πορτοκάλια
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 8 κ.σ ελαιόλαδο
- 5 κ.σ ξύδι
- 2 λεμόνια
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα μπολ. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες, τα τοποθετούμε από πάνω ρίχνουμε το ξύδι και τα αφήνουμε μια ωρίτσα τουλάχιστον.
Βγάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού από το μοσχάρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε και όταν θα έχει κάψει καλά το λάδι ρίχνουμε το μοσχαράκι και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Χρησιμοποιούμε ξύλινη κουτάλα για να μην τρυπήσουμε το κρέας και χαθούν οι χυμοί.
Έπειτα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε τα σωτάρουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Όταν θα έχει περάσει η μία ώρα και το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό από 2 λεμόνια και όταν βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής