Μια λαχταριστή και πάνω από όλα, υγιεινή συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 400 γρ κρέμα λεμονιού
- 250 ml γάλα καρύδας
- 150 γρ ζάχαρη καρύδας
- 17 γρ baking powder
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα ψησίματος την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει. Ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 50-60. Προσοχή, το κέικ μας θα είναι σπογγώδες και με υγρασία στο εσωτερικό του λόγω της κρέμας
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής