Πρωτότυπο και υπέροχο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1.250 γρ χαλβά με αμύγδαλο
- 750 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.τ.σ ταχίνι
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 5 ασπράδια αυγού
- 5 κρόκους αυγού
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 250 γρ φουντούκι ή αμύγδαλο χοντροσπασμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Τρίψτε στον τρίφτη χειρός στο χοντρό όλο το κομμάτι του χαλβά. Στο μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος περίπου 6 λεπτά σε μεσαία προς γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ και βάλτε τη σε ενα μπόλ στο ψυγείο και πλύντε τον κάδο του μίξερ.
Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε λίγο νερό και ακουμπήστε πάνω του ενα μεταλλικό μπολ που έχετε βάλει τους κρόκους και τη ζάχαρη. Βάλτε το να ζεσταθεί και συχρόνως χτυπάτε τα αυγά με ενα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.(Όσο ζεσταίνετε το νερό ανεβάζει θερμοκρασία στο αυγό και έτσι ψήνετε και διόγκώνεται,προσοχή δεν θέλει πάνω απο 3 λεπτά)
Στον κάδο του μίξερ που τον έχετε στεγνώσει καλά ρίξτε τα ασπράδια αυγού και χτυπήστε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα (η μαρέγκα σας ειναι έτοιμη όταν σηκώσετε το σύρμα και στέκεται πάνω στο σύρμα).
Χτυπήστε τα φουντούκια στο μούλτι, όχι όμως να γίνουν πούδρα, να ειναι χοντροσπασμένα.
Τέλος βάλτε σε ενα μπόλ τον χαλβά, το μέλι, το ταχίνι,τα φουντούκια, τους αφρατεμένους κρόκους και ανακατέψτε. Συνεχίστε με την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και τέλος προσθέστε τη σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά για να μη πέσει ο όγκος.
Βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον και σερβίρετε!
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com