Αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσετε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ γίγαντες (χρησιμοποίησα βιολογικούς)
- 680 ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- λουκάνικα (χρησιμοποίησα τόφου από σόγια)
- 3 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές)
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4 σκ. Σκόρδο
- 1 κ.σ καπνιστή, αποξηραμένη ντομάτα
- 1 κ.σ πάπρικα, τσίλι (προεραιτικά)
- ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα βιολογικό)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Πώς να το φτιάξουμε:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τους γίγαντες, τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και βραστό νερό. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σημείωση:Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερη συσκευασία χυμού ντομάτας (πχ των 500 ml, να προσθέσετε και ένα μικρό πελτέ ώστε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με μένα).
10 λεπτά πριν να είναι έτοιμοι προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω λουκάνικα από τόφου.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής