Ένα λαχταριστό γλυκάκι χωρίς…τύψεις.
Τι θα χρειαστούμε:
- 150 γρ λάδι καρύδας (χρησιμοποιήστε άοσμο εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά)
- 120 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
- 1 κ.γ φυσική βανίλια
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 320 γρ αλεύρι Ζέας
- 100 γρ αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ)
- 100 γρ νερό ή γάλα καρύδας
- 12 γρ baking podwer (1 κ.γ)
- προεραιτικά 1 γρ ξύσμα από λεμόνια (2 μέτρια)
Πως τα φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, όχι να κάψει, απλά να λιώσει και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα έχουμε μια τριφτή ζύμη. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη βανίλια ή ξύσμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα το scoop του παγωτού, ώστε να έχω ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα), τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα πατάμε ώστε να γίνουν επίπεδα.
Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 13-15 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής