Οι ασυνήθιστες συνταγές πάντα μου τραβούν το ενδιαφέρον και με κάνουν να μπαίνω με περισσότερη όρεξη στην κουζίνα, για να δοκιμάσω κάτι νέο. Κάτι τέτοιο έγινε και με την συνταγή της Ελένης, για Μαροκινό κοτόπουλο με βερίκοκα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 μερίδες κοτόπουλο
- 12 αποξηραμένα βερίκοκα ή 250 γρ. φρέσκα βερίκοκα
- 3 κουταλιές μέλι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- 1 κουταλάκι κανέλλα ( προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα ή κάσιους
Πως το φτιάχνουμε;
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σβήνετε με το κονιάκ. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
Λίγο πριν σωθεί το νερό, ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος αμύγδαλα ή κάσιους και βερίκοκα. Mόλις δέσει η σάλτσα του φαγητού, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.