Υλικά (για 4 μερίδες)
1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 φλιτζ. τσαγιού Καστανό ρύζι Agrino Parboiled 10’ για γεμιστά και ριζότο
4 κ.σ. µέλι ή 1/2 φλιτζ. στέβια
Λίγη κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει και αφού βράσει προσθέτουμε το Καστανό ρύζι Agrino Parboiled 10’ για γεμιστά και ριζότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νεράκι του.
Σε δέκα περίπου λεπτά θα έχει απορροφήσει το νερό.
Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το μέλι ή τη στέβια, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει στον πάτο.
Αφού πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και πασπαλίζουμε με κανέλα.