Μια ωραία καλοκαιρινή σαλάτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ κινόα (ωμή)
- Μαυρομάτικα
- 1 αβοκάντο
- Ντοματίνια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- τσίλι
- μπόλικο χυμό λεμονιού
- 4 - 5 κ.σ ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πως την φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα (περίπου 15-20 λεπτά). Εγώ χρησιμοποίησα μαυρομάτικα τα οποία είχα αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Αν θέλετε κάντε το και εσείς ώστε να γλιτώνετε χρόνο.
Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την κινόα. Περίπου 2 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμη, ξεπλένουμε και τοποθετούμε στην κατσαρόλα που έβρασε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα μαυρομάτικα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε τη σος από αβοκάντο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε.
Κόβουμε τα τοματίνια και τα προσθέτουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, λεμόνι, τσίλι ή ότι άλλο μας αρέσει.
Ιδανικά αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής