Για όλους εσάς που με ρωτάτε τι να τρώτε τα βράδια ή που θέλετε να παίρνετε μαζί σας στη δουλειά κάτι ελαφρύ, είπα να μοιραστώ μαζί σας τη νέα μου ανακάλυψη! Πρόκειται για μια ρυζοσαλάτα που τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, με βοηθάει να διατηρήσω τη σιλουέτα μου (είπαμε έχουμε να βάλουμε μαγιό!) Στη σαλάτα έχω χρησιμοποιήσει Καστανό ρύζι Agrino Brown Basmati 20’.
Και ξέρετε γιατί επέλεξα καστανό ρύζι; Διάβασα ότι είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων που μαζί με τις βιταμίνες Β που περιέχει, δίνει ενέργεια στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυξάνει την έκκριση σεροτονίνης, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεσή μας. Και έχω αποφασίσει ότι θα τρώω ότι με κάνει να αισθάνομαι καλά 😊 Βάλτε λοιπόν το καστανό ρύζι στη ζωή σας- κάνει καλό στα νεύρα μας!!!
Υλικά (για 4 μερίδες)
160γρ Καστανό ρύζι Agrino Brown Basmati 20’
4 κουτ. του γλυκου ελαιόλαδο
180γρ τόνος κονσέρβα σε νερό
4 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
3 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κύβους
3 μικρά καρότα κομμένα σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη ή κέρατο κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1/3 φλυτζανιού αμύγδαλα άσπρα ψιλοκομμένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 – 5 κουταλιές μαγιονέζα light
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το Καστανό ρύζι Agrino Brown Basmati 20’, ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο σε όλο το ρύζι και να σοταριστεί λιγάκι.
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του ρυζιού περίπου 1 εκατoστό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί. Δεν χρειάζεται πάνω από 20 λεπτά. Το ρύζι δεν θέλουμε να πολυβράσει. Θέλουμε να είναι σπυρωτό και να κρατάει. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει καλά.
Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον πατάμε να θρυμματιστεί.
Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τα αμύγδαλα και πάλι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι που έχει κρυώσει στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε πολύ λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το γιαούρτι και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε να πάει το γιαούρτι σε όλη τη σαλάτα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρουμε.
Και μετά απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας!!!!