Η τέλεια συνταγή για όσους αγαπούν το λεχματζούν, αλλά όχι τον κιμά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ μανιτάρια λευκά (χρησιμοποίησα ελληνικά)
- 250 γρ ξερό κρεμμύδι
- 6 κ.σ ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
- 15 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
- 1 κ.σ ξερό δυόσμο
- 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- μπούκοβο κατά βούληση
- μια τσιμπιά κύμινο
- 1 κ.γ κάρυ
- 1 κ.γ μπαχαρικά για κρέας
- 4 πίτες για σουβλάκια (χρησιμοποίησα ολικής)
- αλάτι, πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, στο ίδιο μέγεθος με τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).
Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε ελάχιστο λαδάκι στις πίτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα (η λαδωμένη επιφάνεια θα ακουμπάει στη λαδόκολλα). Δοκιμάζουμε το μείγμα μας. Θα πρέπει να μας αρέσει...αλλιώς προσθέτουμε ότι χρειάζεται...απλώνουμε το μείγμα στις πίτες, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα οι πίτες (το πολύ 10 λεπτά)
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.