Η vegan εκδοχή του burger.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- αποξηραμένο κρεμμύδι τριμμένο
- μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- σάλτσα BBQ
- 2 κ.σ πετιμέζι
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινάμε πρώτα με τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε φετάκια και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι σε ένα τηγάνι. Λίγο πριν να είναι έτοιμα και καραμελωμένα προσθέτουμε το πετιμέζι.
Ταυτόχρονα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το πάνω μέρος από τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε είτε στο ταψί της πίτσας, είτε στο ταψάκι μιας χρήσης.
Προσθέτουμε σε κάθε μανιτάρι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μείγμα μπαχαρικών για κρέας και τριμμένο κρεμμύδι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200.
Σερβίρουμε ως Burger με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και BBQ σος.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.