Το πιο ωραίο συνοδευτικό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους
- 300 - 350 γρ κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 μανιτάρια πορτομπέλο
Για τη σάλτσα:
- 80 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 γεμάτο κ.γ κάρυ
- 1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
- 50 γρ μουστάρδα απαλή
- χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 300 ml βραστό νερό
Πως τις φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα.
Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ όπως βλέπετε, τις έκοψα κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση. Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.
Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια μιας χρήσης.
Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του φραπέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.