Μια συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ βίδες από κόκκινες φακές
- 3-4 κ.σ λιαστές ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι Μεσσολογγίου
- τσίλι τριμμένο
- 1- 2 σκελίδες σκόρδο
Πως τα φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε 1- 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε) και τις περνάμε από την πρέσσα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο (δεν ανάβουμε ακόμη το μάτι).
Βράζουμε τις βίδες από κόκκινες φακές σε αλατισμένο νερό.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια.
Οι βίδες από κόκκινες φακές είναι έτοιμες σε 4 λεπτά, οπότε στα 2-3 λεπτά ανάβουμε το μάτι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο.
Αφού έχει κάψει το λάδι, προσέχουμε να μην μαγειρέψουμε το σκόρδο μας για παραπάνω από 1-2 λεπτά, ώστε να μην πικρίσει. Σουρώνουμε τις βίδες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τσίλι τριμμένο
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.