Απολαμβάνουμε ένα γλυκάκι χωρίς να σκεφτόμαστε τις θερμίδες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 300 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 220 γρ κρέμα λεμονιού
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 100 γρ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ)
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσοχή. Δεν έχω κάνει λάθος, η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει στα χέρια.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Με νωπά και όχι βρεγμένα χέρια, πλάθουμε μπισκότα.
Για το μέγεθος που σας δείχνω χρειάστηκε να τα ψήσω 15 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.