Άλλη μια εξαιρετική ιδέα με φάβα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ φάβα
- ξερό κρεμμύδι
- ντοματίνια
- κάπαρη
- μαϊντανό
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 5 Lt βραστό νερό
Πως την φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τη φάβα για 1 ώρα περίπου ή και περισσότερο ώστε να μειώσουμε το χρόνο βρασμού (ιδανικά 6-8 ώρες).
Τη βράζουμε για 20 λεπτά ή και περισσότερο αν χρειαστεί (ανάλογα το πόσο τη μουλιάσαμε), και ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Προσέχουμε το νερό ώστε στο τέλος να μείνει με ελάχιστο χωρίς να χρειαστεί να πετάξουμε.
Όταν θα είναι κάπως έτσι κλείνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός και ρίχνουμε το χυμό από 2 λεμόνια.
Προσθέτουμε αλάτι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.