Μια…εξωτική συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 8 πίτες tortillas
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κ.τ.γ κύμινο
- 2 κ.τ.γ σκόρδο αποξηραμένο
- 2 κ.τ.γ πάπρικα
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- ½ κιλό ντοματίνια
- ½ κ.τ.γ αλεύρι
Για το σερβίρισμα:
- 200γρ τριμμένο τυρί κίτρινο
- 2 ντομάτες καρέ
- Φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.τ.σ γιαούρτι
Για τη σάλτσα:
- 2 κουτάκια ντομάτα κον-κασε
- ελαιόλαδο
- λίγο σκόρδο
- 1κ.τ.σ. ζάχαρη
- φρέσκα μυρωδικά
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε σε 4-5 λωρίδες το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά να κα΄νουμε μια κρούστα. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο καλά και απο τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι και σωτάρουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο ή το μαδάμε με το χέρι και το ρίχνουμε και αυτο στο τηγάνι με 1 κ.τ.γ αλεύρι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί.
Για τη σάλτσα βάζετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και τέλος βάζετε τα μυρωδικά(πχ. κόλιανδρος, βασιλικός,μαιντανός).
Για το ψήσιμο ρίξτε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί και αλείψτε και σε κάθε πίτα μια κουταλιά απο τη σάλτσα. Γεμίστε κατα μήκος με τη γέμιση τις πίτες και ρολάρετε όπως τις κρέπες για να κλείσουν. Τοποθετίστε τις με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί και καλύψτε με σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου στο www.petros-syrigos.com