Θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή του μπαμπά μου για ταραμοσαλάτα, γιατι δεν έχω φάει νοστιμότερη! Την Καθαρά Δευτέρα αναλάμβανε εκείνος πάντα την προετοιμασία του τραπεζιού, μιας και είχε πολύ καλή σχέση με τα θαλασσινά. Ορίστε λοιπόν και ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπη!
Τι θα χρειαστούμε;
- 400 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο (κατά προτίμηση σταρένιο)
- 2 λεμόνια (το χυμο τους)
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ταραμά
- Μισό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας άνηθο
- 500 ml σπορέλαιο
Πως το φτιάχνουμε;
Μουλιάζουμε το ψωμί, στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ
αφού προσθέσουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
Μετά, ρίχνουμε σιγά- σιγά το λαδί (πολύ λίγο κάθε φορά) και χτυπάμε συνέχεια
Χρήσιμη Συμβουλή: Όσο πιο πολύ το ανακατέψουμε τόσο πιο μαλακή θα γίνει η ταραμοσαλάτα μας.
Καλή Σαρακοστή!