Ότι καλύτερο και υγιεινό για να συνοδεύσετε το ποτό σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ αρακά (χρησιμοποίησα φρέσκο) ή κατεψυγμένο ο οποίος έχει ξεπαγώσει.
- 12 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό) 1 κ.γ δηλαδή.
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά.
- 3 κ.γ τσίλι (για πολύ καυτερό αποτέλεσμα).
- 2 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη.
- 30 γρ ελαιόλαδο
Πως τα φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε τον αρακά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο θα πρέπει αν έχει ξεπαγώσει τελείως και να τον στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
Τοποθετούμε αλάτι, πάπρικα, τσίλι, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. Τα απλώνουμε καλά ώστε να μην είναι κάποιο πάνω σε κάποιο άλλο.
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30-40 λεπτά και έπειτα άλλα 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να είναι τραγανά στους 150.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής