Σε ποιον δεν αρέσει το πεϊνιρλί;
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ αλεύρι σκληρό
- 70 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 10 γρ αλάτι
- 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 50 γρ βούτυρο
- 200γρ γκούντα τριμμένο
- 100 γρ τυρί κρέμα
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες σε φέτες
Πως το φτιάχνουμε:
Για τη ζύμη:
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το νερό,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπήστε με το γάτζο για 5 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι απο τον κάδο. Μεταφέρετε σε ενα μπόλ που έχετε λαδώσει ελαφρά και σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος. Πασπαλίστε τον πάγκο σας με αλεύρι και χωρίστε σε 5 κομμάτια και πλάθετε μπαλάκια. Ανοίγετε με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα.
Για τη γέμιση:
Βάζετε πάνω στα ζυμαράκια απο ενα κομματάκι βούτυρο (10γρ περίπου). Σε ενα μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός τις ντομάτες και το μπέικον και μοιράζετε το μείγμα στα ζυμαράκια προσθέτοντας στο τέλος απο 2 φέτες ντομάτα και το μπέικον. Φτιάχνετε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντας προς τα μέσα. Σε ταψάκια με λαδόκολλα πασπαλίστε λίγο αλεύρι και ακουμπήστε εκει τα πεινιρλί.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com