Ποιος θα αντισταθεί σε αυτό το πιάτο;
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 πατάτες
- ελαιόλαδο (περίπου 1 κ.σ για κάθε πατάτα)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- θυμάρι ή ρίγανη ή δεντρολίβανο
- πιπέρι, πάπρικα
- αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
- χυμό λεμονιού
Πως τις φτιάχνουμε:
Χρησιμοποίησα βιολογικές πατάτες, οπότε τις έπλυνα πολύ καλά και δεν τις καθάρισα από τις φλούδες. Εναλλακτικά, καθαρίζουμε τις φλούδες.. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Για τις συγκεκριμένες χρειάστηκα 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποίησουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε σχετικά χοντρές φέτες χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι κάτω. Θέλουμε δηλαδή να έχουν αυτό το εντυπωσιακό σχήμα- ακορντεόν.
Σε κάθε πατάτα βάζουμε από μια κουταλιά λάδι ή περισσότερο αν θέλετε, αποξηραμένο κρεμμύδι, πιπέρι, πάπρικα, και κάποιο από τα μυρωδικά. Εγώ χρησιμοποίησα θυμάρι κυρίως.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν κρατσανιστές. Για τις συγκεκριμένες χρειάστηκα 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής