Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 ώριμο αβοκάντο (χρησιμοποίησα Ελληνικό Κρήτης)
- 6-8 τοματίνια κομμένα στα 4 ή μια μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- πάπρικα ή τσίλι
- 1-2 κ.σ κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο, ψιλοκομμένο
- χυμό από λάιμ ή λεμόνι
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
Πως την φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε το αβοκάντο. Το κόβουμε περιμετρικά και στρίβουμε τα 2 μέρη ώστε να ανοίξει. Βγάζουμε το κουκούτσι, τοποθετούμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, λεμόνι ή κάποιο από τα μπαχαρικά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή τσιπς από αραβικές πίτες
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής