Αξίζει να δοκιμάσετε την υγιεινή συνταγή για cheesecake.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
- 150 γρ αμύγδαλα
- 150 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 1 κοφτό κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού
Για τη γέμιση:
- 250 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 100- 120 γρ αγαύη
- 250 ml γάλα καρύδας
- 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα 150 γρ αμύγδαλα της βάσης στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και όχι σε πιάτο όπως έκανα εγώ, γιατί θα λερώσετε γύρω-γύρω
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, τεράστιο μπισκότο.
Χωρίζουμε τη βάση σε τόσα ίσα μέρη, όσα και τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το "μπισκότο" στη βάση και απλώνουμε καλά
Βάζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα λεμονιού και την αγαύη και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να γίνει λεπτόρρευστη. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής