Μοσχολοβολάει «άνοιξη»!
Τι θα χρειαστούμε:
- 5 κ.γ ξερή μαγιά
- 1 κ.γ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
120 γρ νερό - 250 γρ αλεύρι Ζέας
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό
- 1-2 κολοκυθάκια (ανάλογα το μέγεθος)
- ντοματίνια κομμένα σε φέτες
- σκορδόλαδο
Πως την φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη μαγιά, τη ζάχαρη λίγο από το νερό το οποίο έχουμε ζεστάνει (περίπου 35-40 βαθμούς - να είναι ζεστό χωρίς να καίει). Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, το υπόλοιπο νερό, ελαιόλαδο, μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Αφού έχει φουσκώσει το ζυμαράκι μας, λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα ή ένα ταψί. Ανοίγουμε το ζυμάρι, τοποθετούμε στην ταρτιέρα, βάζουμε λίγο σκορδόλαδο και το απλώνουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180, σε άερα.
Χρησιμοποιούμε το μαντολίνο για να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή σε 3 φέτες, ανάλογα το μέγεθος.
Αρχίζουμε να διακοσμούμε την τάρτα με τα κολοκύθια. Προσέχουμε όχι μόνο να μην αφήσουμε καθόλου κενά αλλά να πατάνε σχεδόν μέχρι τη μέση η μια φέτα με την άλλη. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κύκλους ή όπως αλλιώς σας αρέσουν, τα ντοματίνια.
Βάζουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο σκορδόλαδο.
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 σε αέρα
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής