Μια ανοιξιάτικη συνταγή για ζυμαρικά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ πένες
- 500 γρ ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσσα
- Ελαιόλαδο
- μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- τσίλι (προεραιτικά)
Πως τις φτιάχνουμε:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά. Δεν προσθέτουμε ακόμη ελαιόλαδο.
Αφού έχει κάψει το τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς όμως να τα πατάμε κ βγουν περισσότερα ζουμιά. Αφού έχουν σοταριστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Δεν προσθέτουμε νερό, ούτε σκεπάζουμε το τηγάνι.
Οι πένες πρέπει αν είναι έτοιμες. Τις ξεπλένουμε και τις τοποθετούμε στα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε μυρωδικά, φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής