Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 140 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 50 γρ αλέυρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 50 γρ κακάο
- 200 γρ ζάχαρη καρύδας
- μια μπανάνα (100 γρ χωρίς τη φλούδα)
- 100 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
- 250 ml γάλα καρύδας
- 1 κ.σ ξύδι
- 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.
Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε σε φόρμα για ντόνατς.
Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-14 λεπτά και τα cupcakes για 18-20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν καλά τα ντόνατς, τα ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε σε μπεν - μαρί τις κουβερτούρες και βουτάμε το πάνω μέρος των ντόνατς. Προσθέτουμε τρούφα, κας-κας ή ξηρούς καρπούς
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.