Η υγιεινή version του αγαπημένου γλυκού.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ καρύδια καλής ποιότητας και φρέσκα
- 200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 8 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 300 γρ κουβερτούρα
Πως την φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε τα καρύδια στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και τους χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα. Έπειτα τους προσθέτουμε στα καρύδια.
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στο μείγμα καρύδια- χουρμάδες.
Προσθέτουμε την κανέλα και το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη κανέλα εάν το επιθυμούμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου.
Φοράμε γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε σε μέτριο μέγεθος, σαν αυτές που αγοράζουμε και τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, βουτάμε στην κουβερτούρα και αφήνουμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αφού έχουν κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και κλείνουμε μέσα τις καριόκες μας. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.