Ένα ωραίο ανοιξιάτικο πιάτο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κλασικό (400 gr)
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- φέτα με χαμηλά λιπαρά
- ελιές κομμένες σε ροδέλες
- κάπαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
Πως την φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο ακουμπάει σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι ώστε να ξεπικρίσουν.
Μετά από 30 λεπτά (τουλάχιστον), τις ξεβγάζουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό τις τηγανίζουμε ή ψήνουμε.
Όσο μαγειρεύονται οι μελιτζάνες, ξεκινάμε να ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με την πιπεριά, τις μελιτζάνες και τέλος προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τη ντομάτα μαζί με λίγο νερό (3/4 της συσκευασίας). Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τρίβουμε όση φέτα θέλουμε, τη ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό ή βασιλικό!
Ανακατεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και ..απολαμβάνουμε!
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.