Η Χλόη μας έστειλε στην συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μακαρόν με 4 υλικά.
Τι θα χρειαστούμε;
- 50 γραμμάρια ασπράδια
- 65 γραμμάρια αλεύρι από αμύγδαλα (ασπρισμένα)
- 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Πως τα φτιάχνουμε;
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι απο αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε προσεκτικά μαζί
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα .
Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, λίγη-λίγη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μίγμα με τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι από αμύγδαλα και με απαλές κινήσεις, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, φροντίζοντας να μη χάσουμε τον όγκο. Όταν πλέον δεν ξεχωρίζουν κόκκοι αμυγδάλου το μείγμα είναι έτοιμο.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε τα μακαρόνς σε κύκλους 5 εκατοστών.
Φροντίζουμε να αφήνουμε ενδιάμεσα κενό 2-3 εκατοστά. Αφού κόψουμε όλα τα μακαρόν, τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν. Χτυπάμε ελαφρά το ταψί μερικές φορές στην επιφάνεια εργασίας για να βοηθήσει στο σπάσιμο τυχόν φυσαλίδων αέρα στα μακαρόνς. Στη συνέχεια αφήνουμε τα μακαρόνς να στεγνώσουν για 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια τους να γίνει λεία και λαμπερή.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με πολλά διαφορετικά υλικά, για παράδειγμα μαρμελάδα, πραλίνα σοκολάτας, βουτυρόκρεμα κ.λπ. Τα γεμίζουμε ανά δύο και τα κλείνουμε σαν σάντουιτς.