Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 συκωταριές αρνίσιες
- 2 κιλά έντερα αρνίσια
- 2 μπόλιες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2κ.τ.σ ρίγανη
- ½ φλ.χυμό λεμόνι
- 1 λεμόνι
- ½ φλ.λάδι
- αλάτι,πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένετε τις συκωταριές,τις κόβετε σε κομμάτια και τις στραγγίζετε.
Γυρίζετε τα έντερα απο την ανάποδη,τα πλένετε πολύ καλά,τα τρίβετε με λεμόνι και τα στραγγίζετε.
Πλένετε τις μπόλιες και τις βάζετε σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν.
Βάζετε σε λεκάνη τις συκωταριές,το σκόρδο,το μαιντανό,τη ρίγανη,αλάτι,πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Παιρνετε μια μεγάλη σούβλα και αρχίζετε να περνάτε τα κομμάτια της συκωταριάς,βάζοντας κάθε φορά διαφορετικό μέρος απο τη συκωταριά και ενα κομμάτι μπόλια.
Μόλις τελιεώσουν ολα τα κομμάτια ,πασπαλίζετε με αλάτι,πιπέρι,τρυπάτε στη μύτη της σούβλας το έντερο και αρχίζετε να τυλίγετε με αυτό τη σούβλα,ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια της συκωταριάς με έντερο.
Πασπαλίζετε με αλάτι και τοποθετείτε τη σούβλα στη φωτιά,αρκετά ψηλά απο τη θράκα στην αρχή,για να μην αρπάξει.
Ψήνετε το κοκορέτσι γυρίζοντας τη σούβλα αργά,για 3 ώρες περίπου,αλείφοντας το συχνά με το λάδι και το ζυμό λεμονιού,μέχρι να ξεροψηθεί.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com