Μια άλλη εκδοχή της μαγειρίτσας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια
- 500 γρ. σπανάκι
- 1 μαρούλι
- 1 μάτσο άνηθο
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- αλάτι/ πιπέρι
- ελαιόλαδο
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένετε καλά τα συκωτάκια και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ζεματάτε για 5 λεπτά.
Έπειτα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Παράλληλα ψιλοκόψτε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο,τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια και αφού κρυώσουν τα συκωτάκια τα ψιλοκόβετε και αυτά.
Ρίξτε αρκετό λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει καλά ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε. Κατόπιν ρίχνετε και σοτάρετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια τα συκωτάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατεύετε καλά,προσθέτετε και το ρύζι και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί τότε ρίχνετε το ζωμό (ή το νερό), το σπανάκι με τα μαρούλια ψιλοκομμένα,τον μάραθο και το άνηθο. Βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι .
Ετοιμάστε το αυγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα το χυμό από τα λεμόνια με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνετε λίγο-λίγο από το ζουμί μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν τα αυγά πια έχουν πάρει θερμοκρασία επιστρέψτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζετε για ένα λεπτό ώστε πήξει ελαφρά η σούπα.
Σερβίρετε καυτή τη σούπα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο και μπόλικο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com