Για να μυρίσει το σπίτι…Πάσχα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό αλεύρι
- 2φλ.ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ βούτυρο
- ½ φλ γάλα ½ φλ.χυμό πορτοκάλιου
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 4κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ½ κ.τ.γ σόδα
- ½ κ.τ.γ. αλάτι
Πως τα φτιάχνουμε:
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέστε τα αυγά ενα ενα ,στη συνέχεια το γάλα,τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
Σε ενα άλλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά,μπέικιν,βανίλιες,σόδα,αλάτι με το μισό αλεύρι και αρχίζετε να προσθέτετε αυτο το μείγμα στο μίγμα του μίξερ.Βάζετε τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη,όχι πολύ σκληρή,αλλα να μη κολλάει στα χέρια.
Αφήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθετε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλετε και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10-20 λεπτά,αναλόγως το μέγεθος το οποίο θα δώσετε.
Μπορείτε και πρίν τα βάλετε στον φούρνο να τα αλείψετε με λίγο αυγό για να τους δώσουν μια γυαλάδα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com