Το πιο ωραίο χορτοφαγικό μπέργκερ!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια:
- 120 γρ ξερά μαυρομάτικα φασόλια (350 γρ βρασμένα)
- 3 ξερά κρεμμύδια (250 γρ)
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 100-120 γρ βρώμη
- 5 λιαστές ντομάτες και λίγο από το λάδι τους
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1 κ.γ BBQ Mix
- αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- 4-5 ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τα burger:
- 4 ψωμάκια για burger
- 4 φέτες ντομάτας
- 4 φύλλα από κόκκινο λάχανο
- ροδέλες από φρέσκο κρεμμύδι
- σάλτσα BBQ
Πως τα φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα για 4-6 ώρες ώστε να μειώσουμε το χρόνο βρασίματος.
Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά - περίπου 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.
Πολτοποιούμε τα μαυρομάτικα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, αλάτι, τις λιαστές ντομάτες τις οποίες έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει, λάδι από τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βρώμη την οποία έχουμε αλέσει ώστε να γίνει αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Δοκιμάζουμε ώστε να προσθέσουμε αλάτι ή κάτι άλλο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει τα βάζουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε.
Συναρμολογούμε τα μπέργερ και συνοδεύουμε με πατάτες "τηγανητές"
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής