Το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο γκάζι για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικο να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την εξαιρετική καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη.
Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε, ρίχνουμε την ψίχα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για 5 δευτερόπλεπτα ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι.
Αδειάζουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής