Ένα "μαμαδίστικο" φαγητό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο καθαρισμένο από την πέτσα, κομμένο σε μερίδες
- 2 γενναιόδωρες κ.σ μουστάρδα απλή
- 1 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.σ πολτό σκόρδου
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
- Θυμάρι ή ρίγανη
- Ρύζι
- Νερό (βραστό)
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 c.
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το τοποθετούμε στο ταψί ή σε γάστρα.
Σ' ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το φρέσκο θυμάρι.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε (χωρίς το καπάκι αν χρησιμοποιήσετε γάστρα) για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίσουμε για 10-15 λεπτά .
Βράζουμε νερό στο βραστήρα σύμφωνα με την αναλογία νερό/ρύζι που αναγράφεται στη συσκευασία.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, προσθέτουμε αλάτι, κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα ή σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να «πιει» το νερό, περίπου 20 λεπτά δηλαδή.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής