Το αγαπημένο γλυκό των περισσότερων!
Τι θα χρειαστούμε:
- 900 γρ τυρί κρέμα
- 300 γρ ξινομυζήθρα μαλακή ή ανθότυρο ή κατίκι δομοκού
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πακέτο μπισκότα gran cereale ή digestive
- 120 γρ βούτυρο
- 6 φύλλα ζελατίνης
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι
- Μαρμελάδα φράουλας ή οτι γεύση θέλετε
Πως το φτιάχνουμε:
Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το βούτυρο που έχετε λιώσει για 20δευτ. σε φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε ενα κατσαρολάκι. Βάλτε σε παγωμένο νερό τις ζελατίνες και αφήστε τις μέσα σε ενα μπόλ για 10 λεπτά, όσο χρειαστεί για να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη συνταγή!
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το philadelphia με τη μυζήθρα και το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ενα τηγάνι βάλτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσέξτε μη ζεσταθεί πολύ και φουσκώσει γιατι θα χυθεί. Όταν λιώσει τελείως η ζάχαρη πάρτε τις ζελατίνες απο το νερό και στραγγίξτε τις με τα χέρια σας να φύγει τελείως το νερό και ρίξτε τις στο μείγμα με την κρέμα, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Χαμηλώστε την ένταση στο μίξερ και σιγά σιγά ρίξτε το μείγμα με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ενα αποσπώμενο σκεύος (ταρτιέρα) απλώστε το μπισκότο για βάση και απο πάνω ρίξτε το μείγμα του μίξερ. Βάλτε στο ψυγείο για πάνω απο 3 ώρες και ανοίξτε το σκεύος και σερβίρετε σε κομμάτι ή ακόμα και σαν τούρτα με μαρμελάδα για το τελείωμα!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com